Inverteres klíma működése

Hogyan működik az inverteres klíma?

 

Az inverteres klíma legfőbb előnye: Energiatakarékos.

A régi On-Off rendszerű klímákkal szemben az inverteres klíma sokkal energia hatékonyabb és komfortosabb, az által, hogy a klímában található elektronika folyamatosan szabályoz.

Másodpercenként több tízszer mér és elemez, ezen adatok alapján állítja a legnagyobb fogyasztó, a kompresszor fordulatszámát. Az On-Off klímákkal szemben ezzel megszüntethető a hálózat “rántása” , és a feleslegesen nagy áramfelvétel.

Példa: Hogyan fogyaszt többet az autója?

        • Szeretné tartani a 130 km/h autópálya tempót. Felgyorsít 150 km/h-ra, elengedi a gázt és hagyja gurulni 100 km/h-ig. Majd padlógázon megint felgyorsít 150 km/h-ra, és így tovább.
        • Felgyorsít 130 km/h-ra és bekapcsolja a tempomatot.

 

Pontosan ez az inverter technológia lényege. A “tempomat” miatt nagyjából állandó fordulaton sokkal hatékonyabban, kevesebb veszteséggel üzemel a kompresszor, ez pedig kisebb villanyszámlát eredményez.

 

Az inverteres klíma további előnye: Komfortos.

Mivel a hűtő kompresszor fordulatszáma precízen szabályzott, ezért a befújt levegő sokkal pontosabban beállítható. A régebbi On-Off technológiával ha 24 fokról 23 fokra szeretné hűteni a lakását akkor a klíma maximális teljesítménnyel üzemelt amíg el nem érte a kívánt hőmérsékletet. Így a 4-6 fokos levegő kellemetlenül hat az emberi szervezetre és sokszor ízületi problémákat, megbetegedéseket okoz.

Az inverteres klíma ezzel szemben nem fog 4-6 fokos levegőt befújni, mert 1 fok csökkentéséhez, ez egyszerűen nem szükséges. Így elkerülve az embereket érő sokkot amit a fagyos levegő okoz.

 

Ha felkeltettük a figyelmét, hívjon minket a klíma a +36 20 310 1307 számon!

KlímaTech Debrecen 2023 © Minden jog fenntartva - made by DESUZA marketing

Call Now ButtonHívás