Ezért ajánlott fűtésre optimalizált klímát szerelni a lakásunkba

KLIMATECH DEBRECEN - Gree SPLIT klíma szerelése fűtésre tervezve

De miért is?

Ma már szinte az összes gyártó rendelkezik fűtésre optimalizált klímával, és ez nem véletlen. Amellett, hogy nagyon egyszerű egy már meglévő ingatlanba integrálni, mivel nincs "rombolás", egy ház komplett rendszerének felújításához képest sokkal kedvezőbb az ára, ezáltal hamarabb megtérül a klíma költsége. Lényeges megjegyezni, hogy a leggazdaságosabb fűtési mód klímával, egészen pontosan H tarifával való fűtés során érhető el.

Mennyit fogyaszt a klíma fűtésre használva?

A mai légkondik már fel vannak szerelve Wifi-vel, ami lehetővé teszi, hogy telefonhoz kapcsolva akár a pillanatnyi, akár visszamenőleg (diagramokat rajzol a program a könnyebb átláthatóság végett) megnézzük mennyire kedvező is ez a fűtési mód.  A saját 3,5 Kw-os “kísérleti” fűtésre optimalizált gépünk átlagos fogyasztása a téli szezon alatt havi 3.600.- Ft lett Debrecenben. Ezt az értéket nem szeretnénk számításokkal alátámasztani, mert ez nem egy katalógus adat. Fontos tudni, hogy a klíma oldalán lévő értékek csak egy adott környezetben helyesek.

Mivel tud többet egy ilyen klíma?

A gyártó által kifejezetten fűtésre fejlesztett légkondicionálók, az átlag hűtő-fűtő klíma paramétereihez viszonyítva túl vannak méretezve, fel vannak szerelve plusz fűtőszálakkal és csatlakozásokkal is. Például a klímakompresszoron,  hogy a nagy hidegben ledermedt kenőanyagból eredő károsodást kiküszöböljék és ezáltal az üzembiztosságot növeljék, valamint a kültéri csepptálcán a kondenzvíz fagyása ne okozzon üzemzavart (mondjuk a jégnek csapódó kültéri ventilátor törése által). Ezen fejlesztések által a légkondi azon felül, hogy akár -35 fokig is tud fűteni (ami itt Debrecenben, de még Magyarországon se gyakran fordul elő), sokkal tartósabbak még mostoha körülmények között is.

Fűtési kondenzvíz elvezetése

Itt Debrecenben sokszor felmerül az igény, hogy a fűtési szezonban a kültériben keletkező cseppvizet vezessük el. Praktikus megoldás, viszont ez pluszköltséggel jár. A klíma kültériben található csepptálca fűtés által megolvasztott jég, minusz fokban csak addig marad folyadék halmazállapotban, amíg fűtve van. Ezért a klíma kültériből kijövő kondenzcső fűtőszállal való felszerelése elengedhetetlen. Erre felkészültek a gyártók is, például ez a modell: Midea MB-12N8D6 rendelkezik egy tartalék kábellel a kondenzvíz fűtés vezérléséhez. Mi a KlimaTech Debrecen csapata is inkább a gyári megoldást preferáljuk az utólagos bimetál termosztáthoz képest.

Lehet e fűtésre optimalizált gépel nyáron hűteni?

Természetesen, minden további nélkül. Ezek a klímák nem mások, mint a mezei modellnek (pl: Midea MA-12N8D0 ) a tovább fejlesztett, erősített verziója.

Szeretne egy ilyen klímát, esetleg kérdése van?

Tudjon meg többet, vegye fel velünk a kapcsolatot!

KlímaTech Debrecen 2023 © Minden jog fenntartva - made by DESUZA marketing

Call Now ButtonHívás