Klíma szerelés vagy csere a lakásfelújítási támogatás igénybevételével.

 

A Magyar Kormány 2021. Január 1-én indított Lakásfelújítási program keretében lehetőséget biztosít új klíma telepítésére és meglévő készülék cseréjére, melynek költségéből a kormány 50%-ot visszatérít, a támogatás feltételeinek teljesülése esetén. Vállalkozásunk szeretne segítséget nyújtani mindenkinek aki ezzel élni szeretne Debrecen határain belül és kívül.

 

Kik vehetik igénybe a Lakásfelújítási támogatást?

 

Az lakásfelújítási támogatás igénybevételének feltétele, hogy az igénylő család (élettársak vagy gyermeküket egyedük nevelő szülő) legalább egy gyermeket neveljen. A program szerint a 12 hetes magzattól egészen 25 éves korig számít gyermeknek. Ez alól kivétel a megváltozott munkaképességű fiatal, vagy a GYOD támogatás jogosultsága. Feltétel továbbá, hogy a gyermek a családdal egy háztartásban éljen.

Az igénylőnek legalább egy éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszony szükséges. Munkahely elvesztése esetén az álláskeresési járadék is biztosított jogviszonynak számít a lakásfelújítási támogatás szabályai szerint.

 

Mi történik ha eladom a program keretében felújított ingatlant?

 

A lakásfelújítás során kapott támogatás vissza nem térítendő, tehát nem kell az államnak visszafizetni.

 

Mekkora a támogatás mértéke?

 

A lakásfelújítási programban nyújtott támogatás maximum 3.000.000.- Ft. A kifizetett támogatásnak 50% anyagköltséget és 50% munkadíjat kell tartalmaznia.

 

Mire Figyeljen a befogadott számlákkal kapcsolatban?

 

A támogatás akkor maximalizálható, ha a támogatott összeg (a visszaigényelni kívánt rész) fele-fele arányban tartalmaz anyag és munkadíjról szóló számlát is.

A mi esetünkben akkor tud a teljes 50%-ra igényt tartani, ha a

teljes költség 300.000.- Ft,

amiből a klíma 225.000.- Ft,

a munkadíj 75.000.- Ft.

A támogatás maximális összege (150.000.- Ft)  igényelhető, mivel 50-50 százalékban tartalmaz anyag és munkadíj számlát is.

 

Hogyan tudok élni a támogatással?

 

Az igénylőnek ki kell töltenie egy egyszerűsített szerződést a Magyar Államkincstár (Debrecen, Hatvan u. 15, 4026) felé, majd a munkálatok  előtt minden vállalkozóval ki kell töltetni az Államkincstár oldaláról letölthető, hivatalos vállalkozási szerződést.

Amennyiben velünk szerelteti klímáját, ezt cégünk biztosítja az ügyfelei számára (Debrecenben és vonzáskörzetében).

A felújítás alatt az ügyfélnek gyűjteni kell a számlákat figyelve az arányok meglétére (50% anyag – 50% munkadíj). Ezeket a számlákat az igénylőnek kell megelőlegezni. Az összegyűjtött számlákat a Magyar Államkincstár felé benyújtva 30 nap alatt elbírálják, és további 5 nap alatt kiutalják az igénylő felé.

 

Amennyiben szeretne élni ezzel a lehetőséggel, vagy további kérdése merülne fel, esetleg egy ingyenes helyszíni felmérésre szeretne időpontot kérni, keressen minket az alábbi lehetőségek egyikén:
📞 Telefon: +36 20 310 1307

💻 www.klimatechdebrecen.hu
💻 www.facebook.com/klimatechdebrecen
📩 E-mail: info@KlimaTechDebrecen.hu

Klíma értékesítés, telepítés, javítás és karbantartás Debrecenben és vonzáskörzetében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük