Milyen klímát válasszunk 2024-ben és mire figyeljünk?

KLIMATECH DEBRECEN - Megfelelő klíma kiválasztása nem könnyű

Lehetőségek, szempontok és a legjobb klíma kiválasztása 2022-ben

Minden részletre próbálunk kitérni és a vásárlóink által legtöbbet vásárolt klímákból egy párat kiemelni. Első és legfontosabb dolog a klíma vásárlás előtt, hogy végig vegyük milyen szempontok alapján választhatunk. Ha ezek megvannak, sokkal egyszerűbb leszűkíteni a listát azokra a típusokra amik megfelelnek az általunk felállított kritériumoknak. A piacon körbenézve rengeteg lehetőséget találunk valahol ott lapul a saját szempontjainak megfelelő klímaberendezés is.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe klíma választáskor?

A számunkra legjobb klíma kiválasztása során az egyik legfontosabb szempont amit figyelembe kell vennünk, hogy mekkora a hűteni vagy fűteni kívánt terület. Döntésünket segítendő (szakembereink is ezt szokták tanácsolni) a 10 négyzetméterenkénti 1 kW-os teljesítménnyel való számolás, így hozzávetőlegesen megkapjuk a klíma fogyasztásának az árát, ami a következő szempont. Természetesen ezt befolyásol(hat)ja a lakás/szoba fekvése, a belmagassága és az árnyékolás is, melyeket mind figyelembe kell venni a számolásnál. Következő mérvadó szempont a megfelelő klíma kiválasztásához, hogy mik azok a részünkről elengedhetetlen funkciók, amelyekkel rendelkezzen a klíma, mivel minden családban mások az igények (elsősorban hűteni vagy fűteni is szeretnénk a klímával, legyen nagyon halk, kontrollálható legyen a munkából is – okos klíma, stb.). Amennyiben a fentiekben leírtakra már körvonalazódnak a válaszok, így a választás folyamatában már csak a légkondicionáló ára fontos és a megfelelő szakértő, aki pontosan és precízen beszereli a klímát.

Miért jó az okos klíma?

A korábbi években slágernek számítottak az okos klímák és várhatóan ez idén sem lesz másképp. Jelenleg két fajtáját különböztetjük meg az okos klímáknak:
1, a wifi modullal alapból felszerelt klímaberendezés vagy
2, az utólagosan wifi adapterrel ellátott légkondik.

Az okos klímák legjobb és legkényelmesebb része egyértelműen a könnyen, applikáción keresztüli, telefonról való navigálásuk a távolból. Gondoljunk bele milyen hasznos és kellemes egy hidegebb téli vagy őszi napon egy meleg lakásba toppanni vagy egy hosszú nyári nap után lehűteni magunkat és bebiztosítani a pihentető esti alvást a hűvös lakásban.
Az igazi kérdés inkább az, hogy miért ne lenne jó egy okos klíma? 🙂

KK, azaz Környezetbarát Klíma

Szerencsére egyre többeket foglalkoztat ez a téma. A klímatechnika területén tevékenykedő cégek felé is egyre nagyobbak az elvárások, s ezeknek megfelelően igyekeznek olyan készülékeket gyártani, melyek óvják környezetünket, de ugyanakkor mégis hatékonyak. A leginkább környezetbarát klímákat arról fogjuk felismerni, hogy R32 hűtőközeget használnak. Az R32-es hűtőközeg egy környezetbarát gáz, a speciálisan tisztított fluorid. A fenntartható fejlődés titka többek között abban is rejlik, hogy a mindennapi kényelem érdekében használt készülékek, alapanyagok minél kevésbé károsítsák környezetünket.

Környezetbarát klíma például: Aux Delta 2 – 289.900 Ft

Szerelem első látásra?

Egy stílusos megjelenésű, letisztult formavilágú klímaberendezés különleges külsejével tökéletesen illik egy mai, modern otthonba, irodába. A nagyobb klíma gyártók ezért is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a termékeik esztétikus megjelenésére, sőt, külön design klíma típusokat is piacra dobnak, hogy ki tudják elégíteni az egyre növekvő igényt a különleges megjelenésű klímák iránt. Ezért akár művészi, különleges színű, formájú klímákat is piacra dobnak. Mi nem csak értünk a klímákhoz, de szeretjük is őket. Több, mint 100+ kizárólagosan 5 csillagos értékelésünk Debrecen területéről és környékéről is erről biztosít minket!

Oké, de nekem csak a legjobb klíma kell! Melyiket vegyem?

Az, hogy kinek mi a legjobb, a 2022-es évre már vagy megváltozott vagy sziklaszilárd lett, de minden a jelenlegi igényektől függ. Egy szakértővel való konzultálás során biztosan olyan klímaberendezés kerül majd telepítésre, ami számunkra a legtökéletesebb. Az említett szempontokat sokáig lehetne vesézni, de tapasztalataink alapján elmondható, hogy a legtöbb vásárló nem csak a minőség alapján választ, hanem a megfizethetőség kategóriájában keresi meg a legjobbat és ez egy olyan klímatelepítéssel foglalkozó cégnél a legrelevánsabb, ahol több márka is képviselteti magát.

Saját vásárlói visszajelzéseinkre alapozva a kategóriájukban kiemelkedő klímák* a következőek:
*Árak frissítve – 2022.09.06.
Legnagyobb hűthető/fűthető terület: Gree Comfort X 7kW – 614.426 Ft
Legjobb fogyasztással rendelkezik: Gree Amber Royal 3.5kW – 540893 Ft
Legtöbb funkcióval bír: Gree G Tech 3.5kW – 419.735 Ft
Ár/érték arányban a legtöbbet választott klíma (2021-ben): Syen Bora Plusz 2.6kW – 250.825 Ft
Feltörekvő okos klíma: Syen Bora Plusz 3.2kW – 260.096 Ft

Klímát szeretne Debrecenben vagy területén?

Segítünk kiválasztani a megfelelőt!

KlímaTech Debrecen 2023 © Minden jog fenntartva - made by DESUZA marketing

Call Now ButtonHívás