Telepítsen klímát lakásfelújítási támogatással, amíg megteheti

KLIMATECH DEBRECEN - GREE klíma külső eleme beszerelés közben a magasban

Még igényelhető az Otthonfelújítási Támogatás 2022-ben

Az Otthonfelújítási Támogatás igénybevétele ideális lehetőség az olyan családoknak, akik klímavásárlás előtt állnak vagy szeretnék lecserélni a jelenlegit. A Magyar Kormány 2021. január 1-én indított Lakásfelújítási program keretében lehetőséget biztosít új klíma telepítésére és meglévő készülék cseréjére. A programmal kapcsolatos részletek a Magyar Közlöny november 25. napján közölt számában olvashatók.

Mindenben segítünk

A tavalyi évben is volt lehetőség a Lakásfelújítási Támogatás igénybevételére, amire akkor is felhívtuk a figyelmet, mindazonáltal feltehető, hogy vannak akik nem tudtak akkor élni ezen lehetőséggel, így szeretnénk ismételten biztosítani a kellő információt a pályázattal kapcsolatban (ismétlés a tudás anyja).

Kik és meddig vehetik igénybe a lakásfelújítási támogatást?

Igénybe vehető a pályázat és az általa nyújtott támogatás azok számára, akik:

  • a pályázat meghirdetése óta nem jelentkeztek rá, illetve nem nyerték el azt
  • legalább egy gyermeket váró vagy nevelő személy – azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként – igényelheti
  • Az igénylő család (élettársak vagy gyermeküket egyedük nevelő szülő) legalább egy gyermeket neveljen. A program szerint a 12 hetes magzattól egészen 25 éves korig számít gyermeknek (ez alól kivétel a megváltozott munkaképességű fiatal, vagy a GYOD támogatás jogosultsága)
  • feltétel továbbá, hogy a gyermek a családdal egy háztartásban éljen

A KLIMATECH Debrecen csapata szeretne mindenkinek segíteni, aki élni szeretne Debrecen határain belül és kívül a jelen támogatással új klíma beszerzése érdekében.

További, bővebb információkat találhatnak a Magyar Közlöny ezen kiadványában azok, akik a fentiekben leírt feltételeknek megfelelnek illetve kereshetnek minket is teljes bizalommal.

A lakásfelújítási támogatás mértéke

A számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3.000.000 Ft. A kifizetett támogatásnak 50% anyagköltséget és 50% munkadíjat kell, hogy tartalmazzon.

Meddig vehető igénybe a támogatás?

A támogatás a lakáson végzett építési tevékenységek befejezését és a számlák kifizetést követően 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhető. Több számla esetén az igénylési határidő számításánál a legutolsó kifizetési időpontot kell alapul venni.

Milyen építési tevékenységek támogathatók?

A támogatást fel lehet használni új klímaberendezés telepítésére vagy már meglévő készülék cseréjére is. Ezért is gondoltuk úgy, hogy fontos újra felhoznunk ezt a lehetőséget mert a határidő és a meleg nyári napok közeledtével még időben lehet most lépni. A lakásfelújítási támogatás klímaberendezés telepítéséről illetve cseréjéről további információt és részletet olvashat ide kattintva.

Klímát szeretne Lakásfelújítási Támogatással?

Segítünk mindenben!

KlímaTech Debrecen 2023 © Minden jog fenntartva - made by DESUZA marketing

Call Now ButtonHívás